Ana sayfa Sosyal Medya Telegram Hesabını Tamamen Silme Yöntemi

Telegram Hesabını Tamamen Silme Yöntemi

68
0

Günümüzde popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram, özellikle WhatsApp alternatifi olarak değerlendirilen en güçlü seçeneklerden biri. Peki Telegram’dan memnun kalmayan veya farklı gerekçelerle Telegram hesabını sonlandırmak isteyen kullanıcılar bunu nasıl yapabilir. Bu bağlamda Telegram hesabını kalıcı olarak silme yöntemine değiniyoruz.

Telegram hesabını tamamen silmek :

Öncelikle Telegram hesabınızı sildiğiniz zaman tüm sohbetlerinizin ve verilerinizin de silineceğini belirtelim. Bu bağlamda hesabınız kalıcı olarak kapatılacak ve mesajlarınıza ve kişilerinize ulaşamayacaksınız. Bu nedenle yedekleme yapmanızı tavsiye ediyoruz. Bu yüzden ilk olarak Telegram hesabı yedek alma işleminin nasıl yapılacağına değinmek gerekiyor.

Telegram hesap yedeklemesi nasıl yapılır?

İlk olarak Telegram Desktop uygulamasını bilgisayarınıza indirmeniz gerekmektedir. Ardından telefonunuz aracılığıyla bilgisayardaki QR kodunu okutarak bilgisayarınızda Telegram hesabına Telegram Desktop uygulaması aracılığıyla giriş yapınız ve ardından sol üstteki üç çizgi ikonuna , oradan da Ayarlar’a tıklayınız. Gelişmiş sekmesine girerek Telegram Verilerini Dışarı Aktar seçeneğine tıklayınız. Dışarı aktarmak istediğiniz verileri seçerek işleminizin tamamlanmasını bekleyiniz. İşlem bittiği zaman verileri göster seçeneğine tıklayıp çıkan web sayfası kısayoluna tıkladığınızda işlem tamamlanacaktır.

Telegram hesabını tamamen silmek:

Yedekleme işlemini gerçekleştirdikten sonra hesabı tamamen silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Telegram uygulamasını açıp, sol üst kısımda yer alan üç çizgiye dokunun ve sonrasında Ayarlar bölümüne gidin. Oradan Gizlilik ve Güvenlik sekmesine girin. Sonrasında Hesabımı Sil bağlantısına dokunup, Hesabın Kendini Yok Etmesi süresini 1 ay olarak belirleyin ve işlemi tamamlayın. Ardından uygulamaya 1 ay boyunca girmemeniz gerekmektedir. Böylece hesabınız kalıcı olarak silinir.

Telegram hesabını sildiğimde gruplara ne oluyor?

Oluşturmuş olduğunuz gruplar ve kanallar, siz hesabınızı sildiğiniz zaman normal bir şekilde çalışmaya devam eder ve mevcut yöneticiler ayrıcalıklarını korur. Ancak tek yönetici sizseniz ve hesabınızı sildiyseniz bu duruma gruptaki herhangi bir üye rastgele olarak yönetici atanıyor.

Böylece telegram hesabı nasıl kalıcı olarak silinir?, telegram hesabı yedeği nasıl alınır? Gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Konuyla ilgili bir sorun yaşamanız halinde aşağıdaki yorum bölümünden destek isteyebilirsiniz.

BİR YORUM BIRAK

Söz sizde ! Bu kısımda teşekkür edebilir veya yardım isteyebilirsiniz.

Lütfen yorumunuzu giriniz!
İsminizi giriniz

Yorum önce onaylanacaktır.